Een gesprek met een controllers-team in een groot concern

10 augustus 2014

Alles goed onder controle, een stevig team. Dit is een vallei-cultuur, dat is het eerste wat je denkt te zien.

Maar het gesprek gaat nauwelijks over privézaken. De inhoud van de kwesties die over de divisie-control worden besproken heeft niets te maken met procedurele fijn slijperij. De omgeving van het concern is ook sterk in verandering. Eigendomsverhoudingen – de markt – niets is stabiel. Wat even leek op een vallei, blijkt een uiterst effectieve delta te zijn.

Vertrouwen en control zijn niet de woorden om de cultuur in het team te beschrijven. Vertrouwen is te wollig, er is respect voor elkaar. Er wordt doorgevraagd want ieders situatie is zó anders – je zou dat gezond wantrouwen kunnen noemen, maar noem het gerust professionele belangstelling. Er worden harde grappen gemaakt – beetje competatief, beetje uittesten van elkaar. Elkaar wakker houden. Ondersteunen doe je elkaar omdat het de zaak vooruit helpt en uit respect.

Onze inbreng, dat het heilige moeten van ‘vertrouwen’ en ‘in control zijn’ onzinnig is, dat schept voor dit team de ruimte om de koers uit te zetten voor verdieping van deze stijl van samenwerking.

3 Responses to Een gesprek met een controllers-team in een groot concern

 1. 7 mei 2017 at 13:25

  Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed surfing around your weblog posts.
  After all I will be subscribing to your feed and I am hoping
  you write once more soon!

 2. 5 juni 2017 at 21:01

  great blog!

 3. 8 juni 2017 at 08:11

  Thanks for featuring the stunning pictures– so vulnerable to a
  feeling of reflection.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *