Het veld in: Vision on Talent

stenenRichard van der Lee is manager bij de Rabobank en daarnaast actief in het delen van zijn visie en kennis over leiderschap en talentontwikkeling. Hij geeft presentaties en schrijft regelmatig over deze onderwerpen. Op zijn eigen weblog visieoptalent.wordpress.com komt dit allemaal samen. Hier verscheen ook zijn bijdrage aan onze blogtour.

Wanneer je namelijk nu aan mensen binnen of buiten organisaties vraagt of er vertrouwen is in de kwaliteiten en integriteit van de leiders en would-be leiders van dit moment dan kan het antwoord nog wel eens tegenvallen! Ja, dit met een ‘beperkte’ nuance, namelijk dat het antwoord tegenvalt voor de leiders zelf! Het beeld dat leiders van zichzelf hebben en vaak voortkomt uit een bepaalde mate van zelfverheerlijking is in veel gevallen toch anders dan het beeld dat heerst bij de massa die recht van spreken heeft. In dat opzicht is het sprookje “De kleren van de keizer” wellicht meer realiteit dan menigeen denkt.

Leiderschap begint namelijk bij te doen wat je zegt, te zeggen wat je doet en verantwoordelijkheid durven nemen voor je eigen woorden en daden! Niet meer en niet minder.

Lees de complete bijdrage >

Geef een reactie